FAQ - Vanliga frågor & Svar

Vad är yoga?

Yoga är en livsstil, en träningsform och en livsfilosofi. Du väljer själv vad yogan ska vara för just dig. Ordet “yoga” betyder förening och syftar bl.a  till förening mellan kropp och andning, kropp, sinne och själ och förening mellan varje individ och dess omgivning. Genom yogan kan vi nå en ökad balans i kroppen och sinnet men även i livet i stort.

 
Med hjälp av yogapositionerna på yogamattan kan vi utforska vår kropp och vårt sinne, lära känna oss själva mer och möta utmaningar som hjälper oss i vardagliga livet.
 
Yogan kan lära oss att acceptera nuet fullt ut. Yogan ger oss värdefulla verktyg att hantera oss själva, våra medmänniskor och livet. Yoga är framförallt en unik och personlig inre resa som vi skapar förståelse för främst genom erfarenheten och upplevelsen av att praktisera yoga regelbundet under en längre tid.
 

Hur länge finns saldot i bokningsschemat kvar?

För aktiva medlemmar under hela aktiva perioden. För inaktiva medlemmar raderas saldot efter 6 mån om inte Jenny kontaktas.

Vad är bäst att satsa på värdekort, onlinekort eller terminskort?

Det beror på hur mycket du vill delta och om du vill delta på plats i Horndal eller på Zoom, online. Båda alternativen ger dig förmånligare klasspriser jämfört med drop-in. Terminskortet ger dig lägst pris per klass om du vill delta regelbundet.

Jag vill delta på yogaklasserna på schemat men har svårt att hinna till de ordinarie tiderna. Finns något alternativ?

Om du vill delta på gruppklasser i efterhand så är LIVE-katalogen ett alternativ. Då köper du den tjänsten ex en viss period (finns olika i webbshopen 1, 2, 3 mån osv) och du har då tillgång till alla gamla och nya klasser som inspelningar. Det blir som att köpa ett månadskort kan man säga och under den tiden har du fri tillgång till alla inspelningar av schemats ordinarie klasser. Då kan du delta på klasserna på schemat när du har tid och möjlighet. Vill du delta “vanlig” tid enligt schemat så är värdekort eller onlinekort ett alternativ. Videobiblioteket har  längre pass men mest fokus på kortare så där kan du kombinera som du tycker. Vissa utvalda längre livepass finns i videobiblioteket. Men som sagt, är du intresserad av schemats klasser men inte har möjlighet att delta på ordinarie tid utan vill göra dem när du själv kan så skulle jag säga LIVE-katalaog. Då får du ett inlogg till den tjänsten via hemsidan.

Vad behöver man för utrustning vid yoga hemifrån online?

Dator, platta eller mobil att koppla upp dig mot Zoom på. Bekväma kläder, yogamatta och gärna en filt, två yogablock och ett yogaband. Block och band säljs i webbshopen.

Kan man låna utrustning vid yoga på plats i Horndal?

Ja. Block, mattor och yogaband finns att låna. Lånemattor finns i begränsad mängd, meddela gärna innan. 

Är lånematerialet hygieniskt?

Ja, deltagaren torkar av lånade block och mattor med såpavatten efter användning. Handsprit finns i salen.

Jag känner mig ovig och stel, kan jag ändå delta på yogaklasser?

Ja! I alla klasser erbjuds varianter av mer utmanande övningar. Är du osäker på vilken klass du ska välja? Kontakta Jenny för råd och guidning.

Vad skiljer olika yogastilar åt?

Läs mer om yogastilar här.

Vem är Jenny Sjöberg?

Jenny är grundaren till YogaJenny.se; Jenny Sjöberg Yoga AB och Videobiblioteket. Läs mer om Jenny här.