Företag & Friskvård

Skräddarsydda upplägg för er arbetsplats

Erbjud era anställda yoga som en väg till ökat välmående & bättre fysisk och mental hälsa

 

Förbättrad hälsa med hjälp av yogans övningar och tekniker

Bli fri från värk i axlar, nacke och rygg med yoga
Värk i axlar, nacke och rygg är tyvärr något som besvärar många idag. Orsaken kan vara stress, ogynnsam arbetsposition, tunga lyft eller kanske statiska eller repetitiva rörelser. Du kan säkert komma på andra exempel som kan orsaka problem med axlar, nacke och rygg när du ser till ert företag och era anställdas arbetsuppgifter.

Minskad stelhet och värk ger ökad livskvalitet
En kropp som upplever värk och stelhet begränsar kan vara begränsande för individen i såväl vardag som på arbetet. Smärtstillande läkemedel, nedstämdhet och eventuell sjukskrivning kan bli följder, men det skulle inte behöva vara så. Yoga med dess rörelser och övningar är effektiv träning för att öka cirkulationen, lösgöra spänningar och bygga styrka och hållfasthet i kroppen. Yoga regelbundet skulle hjälpa många att bli av med besvär som beror på just värk, stelhet och spänningar i kroppen. En smärtfri kropp ger en gladare människa och medarbetare som effektivare kan utföra sitt arbete och på köpet får en ökad livskvalitet. 

Yoga, andning och meditation lindrar stress
Den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle. Det är sorgligt men sant. Stress är en orsak till psykisk ohälsa. Stress kan leda till nedstämdhet, oro, spänningar, stelhet och värk och ett felaktigt andningsmönster. Stress blir då ytterligare en faktor kan påverka arbetsförmågan och livskvaliteten negativt. 

Jag hjälper människor att må bättre i sig själva
I mitt jobb som yogalärare möter jag människor med många olika ingångar till varför de valt att införa yoga, andning och meditation i sin livsstil. Vissa vill ha ett skönt träningspass, svettas, bli starkare och mer hållfasta. Andra vill öka sin rörlighet, minska stelhet och värk eller läras ig andas korrekt. Ytterligare andra vill lära sig att slappna av och få övningar och tekniker för att  öka sitt psykiska välmående.

Jag vet att många skulle må bättre av att lära känna sin kropp, öka sin rörlighet, bli starkare och hållfastare, lära sig att hantera stress och andas mer effektivt.

Mina yogadeltagare berättar gång på gång hur de blivit av med värk, lärt sig andas och börjat må bättre i sin kropp, känt sig lugnare, förbättrat sin sömn och helt enkelt förbättrat sin mentala och fysiska hälsa.

I mitt arbete hjälper jag människor att hjälpa sig själva att må bättre såväl mentalt som fysiskt. Yogan är den träningsform som ökat snabbast i världen på senare år, det säger något. Vi moderna människor behöver motpolen till prestation och upptempo i våra liv. Yogan och meditationen erbjuder detta. Yogan hjälper oss att finna en balans i livet.

Yogan erbjuder många övningar och tekniker
Yoga är så mycket mer än vad många tror. Det handlar inte om att vara så vig som möjligt, utföra komplicerade positioner eller sitta tyst och blunda långa stunder. Nej, yoga handlar om att förena kropp, sinne och andning. Att vara ett med sin kropp. Att inte bara leva i huvudet utan att ta hand om hela sig och leva i och med kroppen. Lära sig att lyssna på kroppen. Yogans stilar, övningar och tekniker är många. Gemensamt är att de olika yogaformerna stärker vår kropp fysiskt och mentalt, ökar kroppens cirkulation, stimulerar vårt parasympatiska, lugnande, nervsystem och balanserar vår energi genom rörelser, andning, avslappning och meditation. De tekniker vi tränar på yogamattan kan vi sedan använda för att hantera en påfrestande vardag.

Några myter och föreställningar…
Jag slår hål på dem direkt! Jag har hört många skäl till varför man tror att yoga inte är något som passar sig själv. Vissa tror sig ha fel kroppstyp för yoga, någon annan att den är för stel, för otränad, för gammal eller att denne inte klarar av att vara stilla. Ytterligare någon tror sig vara av fel kön, ofta en man… Så felaktigt. Yoga finns i många olika former, jag erbjuder fyra olika stilar. Alla kan yoga men all yoga passar inte alla.

Erbjud dina anställda yoga som en väg till ökat välmående

Vilken yogaform och vilket upplägg som passar dina medarbetare kan jag berätta mer om. Genom ett samarbete med mig kan du bidra till dina anställdas ökade välmående. Jag erbjuder personlig rådgivning, onlineyoga och gruppklasser. Jag kan vara del i ert friskvårdsarbete eller företagsevent.