Kommande evenemang

KOMMANDE EVENEMANG

WORKSHOP "Hitta Ditt inre lugn" Enkla men effektiva meditationstekniker

25 0ktober Söndag kl. 18-20, Horndals församlingshem, Föranmälan

Workshop “Hitta ditt inre lugn”
Enkla men effektiva andnings- och meditationstekniker

Tid? Kl 18 - 20
När? Söndag 25/10
Plats? Horndals församlingshem
Kostnad? 300 kr per person inklusive kompendium med övningar samt te.

Föranmälan pga begränsat antal platser.
Anmäl till jennysjobergyoga@gmail.com eller 070 - 234 66 11 Jenny Sjöberg

Kompendium delas vid betalning.
Betala via Swish 070-234 66 11 eller kontant.

Passar vem?
Har du en längtan efter att kunna stänga av omvärlden och blicka inåt när vardagen susar som mest? Vill du lära känna dina egna personliga mönster i form av tankar, känslor och kroppsliga sensationer för att bättre förstå och hantera dig själv? Vill du förstå dig själv bättre? Vill du minska den distans från oss själva som många av oss upplever på grund av ett idag mångt och mycket digitalt liv? Eller vill du bara lära dig enkla tekniker för att slappna av och låta kropp och sinne vila för en stund?

Om workshopen
Oavsett anledning till varför just du nu läser om denna workshop så är alla skäl till att närma sig och lära mer om meditation och andningsövningar goda skäl. Med hjälp av dessa tekniker kan vi (med lite träning) snabbt och medvetet skifta fokus från stress och puls till lugn och balans. Detta rustar oss för att hantera de delar av livet som utmanar oss med högt tempo och krav på prestation. Andningsövningar och enkla meditationstekniker kan hjälpa oss att hålla fokus, vara här och nu, vara i kroppen och jobba med kroppen. De hjälper oss att kunna utföra arbetsuppgifter och andra åtaganden medvetet, lugnt och klarsynt. Om du ändå susar iväg och rycks med i tempot som omger dig i livet så får du genom denna workshop enkla redskap som du kan använda SAMTIDIGT som du jobbar, skjutsar barn till träning, handlar, lagar mat, rastar hunden eller städar (för att ta några exempel). Det jag menar är att det varken behöver vara svårt, ta tid eller kräva massor av dig. Istället kan kanske de tekniker du gillar bli en del av din vardagliga rutin. Varför inte testa en teknik i 40 dagar och se effekten av den? Ett före och ett efter. Mer om varför just 40 dagar får du lära dig i workshopen.

Innehåll
Mjuka yogarörelser
Långsam Ujjayiandning
40 dagars kriya
Pausen mellan två andetag
Räkna andetag
Andas i cirkel
Expandera med andningen
Andetag och fotsteg i takt
Skrivbordsandning för cirkulation
Stabil grund
Vågandas
AUM-meditation
Om Shri Hari Om - dynamisk meditation
Yoga Nidra - Kroppsavslappning
Reflektion med te 


Kontakta mig och boka din plats!

FLOWKLASS med PEAKPOSE

Söndagar v 45, 47, 48, 49, 51 kl. 18-19.30

Horndals församlingshem, Föranmälan

YINYOGA med chakrafokus

Söndagar v 34, 38, 42, 46, 50, Kl. 18-19.30

Horndals församlingshem

Flowklass med fördjupning & Peak pose

Datum, tid och pris:
Söndagar (5 tillfällen) kl. 18.00 - 19.30, vecka 45, 47, 48, 49 och 51
Föranmälan.

Drop in: 130 kr/gång.

5-kort: 600 kr (120 kr/gång).
Köp 5-kort till ett förmånligare pris eller betala per gång.

Vill du vara med? Anmäl dig direkt till mig eller via jennysjobergyoga@gmail.com eller 070-234 6611

Lekfulla och härliga Hatha & Vinyasaflöden för dig som vill utmana dig lite mer på yogamattan! De olika veckorna har ett tema och vi tar oss tid att utforska och träna på lite utmanande positioner och avslutar klassen med en peak pose, en härlig överraskning på klassens tema.

Passar vem?
Medelnivå. Passar dig som känner de flesta grundäggande yogapositionerna. Exempelvis du som yogat förut eller du som gått nybörjarkurs i yoga.

De olika passen har olika teman.
Exempel på teman kan vara bakåtböjningar, balansövningar, djupare rotationer, armbalanser eller inversioner. Under klasserna får du även lära dig lite tips och trix för att klara av dessa mer utmanande peak poser. Givetvis erbjuds enklare varianter av svårare poser, men kom ihåg att även enklare varianter av positioner kan vara nog så utmanande!

Klasserna är av vinyasakaraktär.
Under klassen vävs positioner samman i kreativa och härliga flöden. Att med hjälp av takten till andetagen ta sig från en position till en annan och utforska lekfulla varianter av de vanligaste yogapositionerna med paus för att träna extra på några särskilt utvalda godbitar till yogaposer ex klassens peak pose.

Work in och work out.
Yoga är ett verktyg att komma åt insidan med hjälp av utsidan. Genom fysisk träning kan vi nå en starkare kropp och ett mer balanserat inre. Välkommen att under 90 minuter ha kul, leka, lära och utmana dig på yogamattan!


Kontakta mig och boka din plats! Yinyoga med chakrafokus

Horndal, församlingshemmet.

Föranmälan direkt till Jenny eller via mail, messenger el sms. Begränsat antal platser

Yinyogaserie med chakrafokus, en söndag per månad aug-dec, totalt 5 tillfällen.

Varje tillfälle fokuseras ett eller flera chakran. Positioner för att balansera chakrat, affirmationer kopplat till chakrat mm


Plats:
Församlingshemmet Horndal

Datum, tider och chakrafokus:
v. 34 23/8 kl 18-19.30 Chakra 1
v. 38 20/9 kl 18-19.30 Chakra 2
v. 42 18/10 kl 18-19.30 Chakra 3
v. 46 15/11 kl 18-19.30 Chakra 4
v. 50 13/12 kl 18-19.30 Chakra 5-7

I kroppen från svansbenet till hjässan finns sju energicentran, sju chakran. Dessa kan vara i balans, underskott eller överskott. I dessa yinyogaklasser jobbar vi på att skapa balans i kroppens chakran och frigöra eventuella spänningar eller blockeringar.

Detta är våra sju största chakran:

Rotchakrat - Muladhara
Sakralchakrat - Svadhistana
Navelchakrat/solarplexuschakrat - Manipura
Hjärtchakrat - Anahata
Halschakrat - Vishuddha
Pannchakrat/tredje ögat - Ajna
Hjässchakrat - Sahasrara


PRISLISTA Yinyoga 2020

130 kr/tillfälle Vuxen

Betalning på plats via swish, 070-234 66 11, kontant eller banköverföring.

Enskild firma godkänd för F-skatt.


Vad kännetecknar yinyoga som yogaform?

Yinyoga är en lugn yogaform där vi stannar en längre tid i varje position, minst 3-5 minuter, och tar hjälp av gravitationen för att slappna av, stretcha och öppna kroppens bindväv, s k faschia. De de flesta yinyogapositioner utförs sittandes eller liggandes och fokuserar mycket på höfter och ländrygg. Dessa områden är rika på bindväv och inom den yogiska filosofin är detta områden som lagrar mycket fysiska och emotionella spänningar. Dessa spänningar kan vi lösa upp och frigöra genom yinyoga.

Om de mer aktiva yogaformerna som exempelvis hatha, vinyasa och kundaliniyoga syftar till att skapa energi, cirkulation och bygga starka, uthålliga och flexibla muskler så är yinyogan en mer passiv yogaform med fokus på bindväven runt organ, muskler, ben, leder och ligament. Genom djup stretch skapar vi ökad cirkulation och hälsosammare, starkare och mer välmående leder kroppen. Yinyoga kallas ibland för just “ledernas yoga”.

Yinyoga som meditativ praktik

Genom yinyogan tränar vi på att vara medvetet närvarande i nuet, med ett neutralt sinne utan att döma eller ändra något. Bara vara, här och nu. Med hjälp av såväl gravitationskraften som andetaget får kroppen möjlighet att släppa taget och slappna av.
Man kan tro att yinyogan enbart är vilsam och avslappnande men vissa personer kan uppleva det utmanande att vara stilla. Dessa personer behöver ofta yinyogan som mest. Med träning kan yinyogan upplevas som en mycket meditativ yogaform där föremålet för meditationen är just sensationerna som uppstår i kroppen i de olika positionerna. På detta sätt kan yinyogan, för den som vill, fungera som en inkörsport till en mer klassisk meditationspraktik.

Yinyoga är en fantastisk motpol till vardagens höga tempo och ett fint komplement till mer aktiva träningsformer. Yinyogan är en helande praktik. Kroppsligt så stretchas bindväven vilket skapar öppenhet och stretchövningarna i sig leder även till att lederna stärks. Genom att vara stilla tränar vi på medveten närvaro, acceptans, tålamod, avslappning och andning.

Hitta din gräns i positionerna

Vi går inte till maxläge i en yinpose. Det ska inte kännas Aj, men gärna Oj. Det får och bör stretcha men inte så mycket att du tappar den lugna avslappnade andningen. Om du spänner dig tar musklerna över och det vill vi inte, dem vill vi ha avslappnade så att vi når in i bindväv och leder. På en skala 1 - 10 där 1 motsvarar ingen eller mycket liten stretchkänsla och 10 gör ont så bör vi hålla oss runt en fyra (4) i stretch. Detta kan vara ett riktmärke att hålla sig till. Stretchen utövar en positiv stress på lederna, vilket gör att de stimuleras och stärks.

Fördelar med yinyoga

Stillar kropp och sinne
Kompletterar mer aktiv yogapraktik och träning
Enkelt att utföra, passar alla
Avslappnande
Minskar stress och oro
Ökar din medvetna närvaro
Ökar rörligheten i leder
Skapar ett inre lugn
Minskar smärta i kroppen
Minskar stelhet
Balanserar kroppens energi
Ökar cirkulationen i kroppen

Hoppas att du vill ge dig själv lite yinkärlek i höst !

Kontakta mig och boka din plats!


Copyright © Alla rättigheter förbehållna