INFO OM KLASSER

INFO OM KLASSER


med Jenny Sjöberg Yoga

MORGONYOGA Zoom

Enbart Zoom


Morgonyogan på Zoom består av en lugnare och mjukare form av hathayoga där vi får igång, cirkulationen, hittar andningen, stretchar och stärker oss och på så vis skapar de bästa förutsättningarna för dagen som väntar. Rulla ut mattan framför dator och börja dagen på bästa sätt!

Passar alla nivåer.

HATHAYOGA

På plats i Horndals församlingshem eller via zoom


Hathayoga är en fysisk yogaform som bygger uthållighet, styrka och flexibilitet i både kropp och sinne. Positionerna hålls lite längre och tempot är lite lugnare jämfört med exempelvis vinyasayogan. I hathaklasserna ingå även andnings-och meditationsövningar. 

Passar van som ny yogautövare. Klassen anpassas efter deltagarna. 

FLOWKLASS

På plats i Horndals församlingshem eller via zoom

Ojämna veckor


Medelnivå. Passar dig som känner de flesta grundläggande yogapositionerna. Klassen innehåller lekfulla vinyasaflöden och vi tar oss tid att träna extra på mer utmanande positioner. 

Givetvis erbjuds enklare varianter av mer avancerade poser och du väljer det alternativ som passar din kropp bäst. Kom ihåg att även enklare varianter av positioner kan vara nog så utmanande! 

Passar dig som yogat tidigare och vill ha roligt och mer utmaning på yogamattan.

KUNDALINIYOGA

På plats i Horndal eller via Zoom


Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar/yogapositioner, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer.

Kundaliniyoga kallas även "Yoga of Awareness" och syftar enligt den yogiska filosofin till att väcka vår inre potential, vår kundalinienergi, och därigenom få en ökad medvetenhet om oss själva och omvärlden så att vi kan leva livet optimalt och fullt ut.

Kundaliniyogan kan anpassas till alla nivåer och kan även utföras sittande på en stol.

YINYOGA

På plats i Horndals församlingshem eller via Zoom.

Jämna veckor


Yinyoga är en lugn yogaform där vi stannar en längre tid (ca 3-5 minuter) i varje position, tar hjälp av gravitationen och tiden för att hjälpa kroppen att slappna av och öppna upp kroppens bindväv. En form av djupstretch. Yinyoga kallas även ledernas yoga och har just en stärkande funktion på leder och ligament. Yinyoga praktiseras med fördel ouppvärmd för att inte musklerna ska involveras för mycket. De de flesta yinyogapositioner utförs sittandes eller liggandes med särskilt fokus på höfter och ländrygg, områden som är rika på bindväv och ofta lagrar fysiska och emotionella spänningar. Dessa spänningar kan vi lösa upp och frigöra genom yinyoga.

Yinyoga passar alla nivåer.

MEDITATIONSKVÄLLAR Zoom

Enbart Zoom


En dag i veckan kan du delta på guidad meditation och avslappning över Zoom. Ett skönt sätt att varva ner och släppa veckan och dagen som varit. Du kan välja att sitta eller ligga bekvämt för att låta dig guidas av Jenny i lugnande och avstressande andnings-, meditations- och avslappningsövningar. Allt för att släppa oro, dagens utmaningar eller bekymmer och få hjälp att varva ner och sova gott under natten. Du kan lyssna från mobilen och behöver ej kunna se skärmen. Ljudet är viktigast.

Passar alla.

PERSONLIG YOGARÅDGIVNING

Hemma hos Jenny, hos dig eller via Zoom.


Boka tid för för privat rådgivning och guidning inom yoga där du kan ställa alla de frågor som du har rörande din yoga och meditationspraktik eller få ett träningsupplägg för att exempelvis minska värk i ländrygg och axlar, stärka din rygg och bål eller får hjälp att skapa en hållbar yogarutin hemma. En utmärkt möjlighet att fördjupa och få mer förståelse över din egen yogapraktk.

Passar alla.


Kan du inte delta på yogaklasserna på plats i Horndal? Delta hemifrån via zoom!


"Vakna, mysfrukost och sen yoga! Kände mig som i en yogastudio med min musik och med datorn framför mig. En skön morgon utan att behöva stressa iväg och stressa hem. Underbar start på lördagen!


/Linnéa om att delta på Lördagsyogan via zoom