Body, mind & soul

Body, Mind & Soul 

Balans. Vad är det? Hur kan du finna balans i livet och i det du gör? Behöver du mer balans i tillvaron och i dig själv?

Svaret på detta är antagligen olika för oss alla men gemensamt har vi nog, de flesta av oss iallafall, att vi strävar efter uppnå och behålla någon form av balans, vad det nu är.


Jag kan bara prata för mig själv och balans för mig handlar mycket om att ha en balans mellan kropp, sinne och själ och därigenom må bra och vara glad.


Låt mig förenklat förklara hur denna balans ter sig för mig:


Kropp


Kropp i balans: Jag känner mig stark, energisk, rörlig och glad. Magen och matsmältningen fungerar väl. Utvilad.


Hur nå dit? Daglig rörelse i form av yoga, promenad och löpning. Äta mycket grönsaker genom vegetarisk kost (med fiskinslag). Låta tarmarna vila minst 10, helst 12, timmar mellan sista kvällsmålet och frukost. Sova minst 7,5 h per natt.


Sinne


Sinne i balans: Jag känner mig fokuserad, alert i tanken, kreativ, avslappnad och glad. Koll på läget och energi till att sprida och ta emot kärlek. Jag lär och utvecklas.


Hur nå dit? God sömn, positiva tankar, sprida glädje, sprida snällhet, planera och organisera, en sak i taget. Ta tid till energipåfyllning - egentid genom rörelseaktivitet. Lyssna, läsa och lära om saker som intresserar mig.


Själ


Själ i balans: Känsla av tillfredsställdhet i livet. Att vara i nuet. Fokus på mitt eget inre känsloliv. Ödmjukhet och tacksamhet inför min egen och andras existens. 


Hur nå dit? Meditation, yoga, naturvistelse, samtal med nära och kära om djupare frågor än jobb och vardagsaktiviteter. Närhet och fysisk kontakt.
Fundera på vad balans i livet och mellan kropp, sinne och själ innebär för dig och vad du kan göra för att nå dit!DELA INNEHÅLLET