"Jag hittade mig själv genom yogan"
-Jenny

OM JENNY

Jag har ett förflutet med ätstörningar och psykisk ohälsa så som depression och destruktivt självprat. Tack vare envishet, yttre expertishjälp exempelvis samtalsterapi och KBT, en stöttande familj och mötet med yoga så är jag idag fri från detta och upplever mig vara glad, lycklig, lugn och lätt i sinnet. 

Utöver en stärkt mental och psykisk hälsa har jag även blivit av med återkommande axel och ryggvärk tack vare att yogans övningar hjälpt mig att bygga en stark och hållfast kropp. En kropp som gjort att jag kan springa igen efter såväl diskbråck som tre graviditeter!

Yogan har varit det viktigaste verktyget för att hjälpa mig till balans i livet. Yogan är med mig varje dag i någon form, som andningsövningar, meditation eller fysisk yoga. Helst börjar jag dagen med 20 – 60 minuters fysisk yoga. Gärna innan solen går upp. Till tända ljus och lugn musik på höst och vinter och med ett öppet fönster under vår och sommar.

När man gör någon form av yogapraktik varje dag blir det en vana, en rutin, som sätter tonen för resten av dagen. Min yogarutin vill jag inte vara utan. Yogan har inneburit att jag har hittat hem i mig själv. 

Jag har över 10 års erfarenhet av yogapraktik och pedagogik. Jag har en 200 h och en 300 h yogautbildning inom hatha och vinyasayoga, en 50 h yinyogalärarutbildning och två olika 200 h timmars kundaliniyogalärarutbildningar.

Steget till att bli yogalärare kom sig naturligt för mig då jag även är utbildad och legitimerad högstadie- och gymnasielärare. Den pedagogiska kunskapen från skolans värld har jag mycket nytta av även inom mitt yogalärarskap.

Jag utbildade mig till yogalärare för att kunna dela mina kunskaper, vägleda andra mot ett hälsosammare och mer balanserat liv, en hållfast kropp och allmänt ökat välmående. Yoga handlar enligt mig om ett hållbart levnadssätt – fysiskt, mentalt och själsligt!

Jag är övertygad om att många skulle må mycket bättre om de regelbundet stannade upp, checkade in i sig själva, jobbade med kroppen och hittade andetaget. Dessutom skulle många bli fria från stelhet och värk, och de begränsningar i vardagen som det medför, om de jobbade på att upprätthålla en välmående och hållfast kropp. Yogan är en skonsam träningsform och finns i många varianter. 

Jag vill genom mitt arbete som yogalärare och yogaentreprenör skapa förutsättningar för att Du ska hitta hem i dig, få en balans i livet, få en stark och hållfast kropp och känna den positiva effekten som en regelbunden yogapraktik ger! Allt detta utan prestige och på ett sätt som passar din kropp och dina behov <3 

Varmt välkommen att möta dig själv på mattan tillsammans med mig och andra yogavänner i fysik form, online eller digitalt . Vi ses!

Presentation av Jenny i Avslappningspodden

Namaste! / Jenny