Jag hittade mig själv genom yogan!
-Jenny

Vem är Jenny Sjöberg?!

Jag har ett förflutet med ätstörningar och psykisk ohälsa så som depression och destruktivt självprat. Tack vare envishet, yttre expertishjälp exempelvis samtalsterapi och KBT, en stöttande familj och mötet med yoga så är jag idag fri från detta och upplever mig vara glad, lycklig, lugn och lätt i sinnet. 

Utöver en stärkt mental och psykisk hälsa har jag även blivit av med återkommande axel och ryggvärk tack vare att yogans övningar hjälpt mig att bygga en stark och hållfast kropp. En kropp som gjort att jag kan springa igen efter såväl diskbråck som graviditeter!

Yogan har varit det viktigaste verktyget för att hjälpa mig till balans i livet. Yogan är med mig varje dag i någon form, som andningsövningar, meditation eller fysisk yoga. Helst börjar jag dagen med 20 – 60 minuters fysik yoga. Gärna innan solen går upp, till tända ljus och lugn musik på höst och vinter och öppet fönster på vår och sommar.

När man gör någon form av yogapraktik varje dag blir det en vana, en rutin, som sätter tonen för resten av dagen. Min yogarutin vill jag inte vara utan. Yogan har inneburit att jag hittat hem i mig själv. 

Jag har 10 års erfarenhet av egen yogapraktik med utbildade lärare. För ca 4 år sedan tog jag min första 200 h yogautbildning inom hatha och vinyasayoga och därefter har jag vidareutbildat mig med en 300 h yogalärarutbilning inom hatha och vinyasayoga, en 50 h yinyogautbildning, en 200 h timmars kundaliniyogautbildning och sedan ytterligare en 200 h Kundaliniyogalärarutbildning.

Steget till att bli yogalärare kom sig naturligt då jag har över 10 års erfarenhet som högstadielärare. Den pedagogiska kunskapen från skolans värld kan jag använda även inom mitt yogalärarskap.

Jag utbildade mig till yogalärare för att kunna dela mina kunskaper, vägleda andra mot ett hälsosammare och mer balanserat liv, en hållfast kropp och allmänt ökat välmående. 

Jag är övertygad om att många skulle må mycket bättre om de regelbundet stannade upp, checkade in i sig själv, jobbade med kroppen och hittade andetaget. Desutom skulle många bli fria från stelhet och värk, och de begränsningar i vardagen som det medför, om de jobbade på en hållfast kropp. Yogan är en skonsam träningsform och finns i många varianter. Jag erbjuder fyra olika stilar. Hatha, vinyasa (flow), yinyoga och kundaliniyoga.

Jag vill genom mitt arbete som yogalärare och yogaentreprenör skapa förutsättningar för att Du ska hitta hem i dig, få en balans i livet, få en stark och hållfast kropp och känna den positiva effekten som en regelbunden yogapraktik ger!

Varmt välkommen att möta dig själv på mattan tillsammans med mig och andra yogavänner online på Zoom eller i yogasalen i Horndal.

Namaste! / Jenny