FÖRETAG & HÄLSA

FÖRETAG & HÄLSA

Hållbarhet genom yoga, andning och meditation

"Erbjud era anställda ökad hälsa och ökat välmående genom yoga"

ORDINARIE KLASSER ZOOM/ HORNDAL

Låt dina anställda delta på mina ordinarie yogaklasser, online på Zoom eller på plats i Horndal.

Jag erbjuder er rabatterade priser på klippkort och klasser.

KONTORSYOGA/VIDEO

Ta del av korta inspelade videoövningar på 5-10 minuter att göra på kafferasten eller lunchen. Övningar för ex nacke, axlar, rygg eller höft med eller utan andningsövningar och kortare avslappning. Era behov styr innehållet.

ONLINEYOGA/

VIDEOBIBLIOTEK

Låt dina anställda få del i ett videobibliotek av inspelade yogavideos som de kan utföra på egen hand hemma. Videobiblioteket innehåller yogaklasser på olika tema och med olika fokus, avslappningsövningar, meditationer mm. Jag skapar videos utifrån era behov.

FRISKVÅRDSDAGAR

Jag hjälper er att anordna yoga som friskvårdsdag, alternativt på rullande schema. Jag formar yogaklasser, avslappning och meditationspass utifrån era önskemål och behov.

ÖNSKEMÅL

Låt oss diskutera ett upplägg som passar er verksamhet! Kontakta mig!

Vanliga hälsoproblem idag


Värk i axlar, nacke och rygg
Värk i axlar, nacke och rygg är något som besvärar många. Denna värk kan många gånger bero på den kroppsställning som en person har vid utförandet av olika arbetsuppgifter exempelvis stillasittande på kontoret, vid datorn eller vid ratten. Värk i kroppen kan även uppstå vid mycket framåtlutade positioner och tunga lyft under arbetet, för att inte tala om statiska och upprepande rörelser. Du kan säkert komma på fler exempel när du ser till ditt företag och dina anställdas arbetsuppgifter.


Stelhet och värk skapar begränsningar
En kropp som inte vill samarbeta, som upplever värk och stelhet, begränsar både i vardag och på arbete. Smärtstillande läkemedel, nedstämdhet och kanske sjukskrivning är en sanning för många idag. Det skulle inte behöva vara så. Träning skulle kunna hjälpa flera att bli av med sina besvär, särskilt kring just nacke, axlar och rygg. En smärtfri kropp ger en gladare människa och medarbetare som effektivare kan utföra sitt arbete och på köpet få ökad livskvalitet. Dock prioriterar många bort träning och nu under Covid-19 pandemin har träningsmöjligheter begränsats för många, ofta på bekostnad av hälsan.


Stress
Den psykiska ohälsan är stor i vårt samhälle. Det är sorgligt men sant. Många faktorer bidrar, du kan säkert räkna upp flera olika stressorer om jag bad dig göra det nu. Stress skapar ofta nedstämdhet, oro, spänningar, stelhet och värk och ett felaktigt andningsmönster. Stress blir då en ytterligare faktor, utöver arbetsbelastning, som kan skapa ohälsa i vår fysiska och psykiska kropp. Vilket också kan påverka arbetsförmåga och livskvalitet negativt.


Yoga, andning och meditation motverkar stelhet, värk och stress


Ökad hälsa och förbättrad livskvalitet
I mitt jobb som yogalärare möter jag människor med många olika ingångar till varför de valt att införa yoga, andning och meditation i sin livsstil. Vissa vill ha ett skönt träningspass, svettas, bli starkare och mer hållfasta. Andra vill öka sin rörlighet, minska stelhet och värk och lära sig att andas med diafragman och magen inte bara bröstet eller kanske halsen. Ytterligare andra vill lära sig att slappna av och hitta verktyg att använda i vardagen för att klara ett stressigt arbete eller vardag eller för att öka sitt psykiska välmående. Det alla har gemensamt är att de på något sätt vill förbättra sin hälsa och livskvalitet. Jag vet att många skulle må bättre av att lära känna sin kropp, öka sin rörlighet, bli starkare och hållfastare, lära sig att hantera stress och andas mer effektivt. Mina yogadeltagare berättar gång på gång hur de blivit av med värk, lärt sig andas och börjat må bättre i sin kropp, såväl mentalt som fysiskt. Jag vill hjälpa människor att hjälpa sig själva att må bättre inifrån och ut. Jag vill bidra till människors ökade välmående. Detta är särskilt viktigt i den tid vi lever nu. Många skulle må bättre av en rörlig, hållfast och stark kropp och ett balanserat sinne. Yogan är den träningsform som ökat snabbast i världen på senare år, det säger något. Vi moderna människor behöver motpolen till prestation och upptempo i våra liv. Yogan och meditationen erbjuder detta.


Yogan erbjuder många övningar och tekniker
Yoga är så mycket mer än vad många tror. Det handlar inte om att vara så vig som möjligt, trassla in sig i komplicerade positioner eller sitta tyst och blunda långa stunder. Nej, yoga handlar om att förena kropp, sinne och andning. Att vara ett med sin kropp, inte bara leva i huvudet utan att ta hand om hela sig och leva i och med kroppen. Lära sig att lyssna på kroppen. Yogans stilar, övningar och tekniker är många. Gemensamt är att de olika yogaformerna stärker vår kropp rent fysiskt och ökar kroppens cirkulation genom övningar och positioner, stimulerar vårt parasympatiska, lugnande, nervsystem och balanserar vår energi och vårt sinne genom andning, avslappning och meditation. Detta är sånt vi tränar på yogamattan men sedan tar med oss ut i vardag och yrkesliv som kraftfullt kunskap och värdefulla redskap.


Några myter och föreställningar...
Jag slår hål på dem direkt :). Jag har hört många skäl till varför man inte tror att yoga är något som passar sig själv. Vissa tror sig ha fel kroppstyp för yoga, någon annan att den är för stel, för otränad, för gammal eller att denne inte klarar av att vara stilla. Ytterligare någon tror sig vara av fel kön, ofta en man :). Så felaktigt. Dessa människor behöver ofta det yogan har att erbjuda mer än de flesta. Alla vill vi vill hålla länge, och må bra både på jobbet och fritiden. Låt mig hjälpa dina anställda att må bättre inifrån och ut. Genom ett samarbete med mig kan du bidra till dina anställdas ökade välmående.