Info om yogaklasser

YOGA- & MEDITATIONSKLASSER


med Jenny Sjöberg Yoga

KUNDALINIYOGA

Tisdagar kl. 18.30 (75 min)

På plats i Horndal eller via zoom


Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar/yogapositioner, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer.

MORGONYOGA Zoom

Onsdagar kl. 6.00 (45 min)

Enbart Zoom


Alla nivåer. Morgonyogan består av en lugnare och mjukare form av hathayoga där vi får igång, cirkulationen, hittar andningen, stretchar och stärker oss och på så vis skapar de bästa förutsättningarna för dagen som väntar.

MEDITATIONSKVÄLLAR Zoom

för bättre sömn och ökat välmående

Torsdagar kl. 20.00 (45 min)


Alla nivåer. Andning, Meditation och avslappning. Avsluta dagen tillsammans över zoom. Ta möjligheten att dela med dig av din dag/din vecka eller dina tankar i ett par minuters sharing (valfritt), lägg dig sedan ner eller sätt dig bekvämt och låt dig guidas av Jenny i lugnande och avstressande andnings-, meditations- och avslappningsövningar. Allt för att släppa oro, dagens utmaningar eller bekymmer och få hjälp att varva ner och sova gott under natten.

HATHAYOGA

Lördagar kl. 9.00 (75 min)

På plats i Horndal eller via zoom


Hathayoga är en fysisk yogaform som bygger uthållighet, styrka och flexibilitet i både kropp och sinne. Positionerna hålls lite längre och tempot är lite lugnare jämfört med exempelvis vinyasayogan. I hathaklasserna ingå även andnings-och meditationsövningar. 

PERSONLIG YOGARÅDGIVNING & PROGRAMMERING


Boka denna tid för för privat rådgivning och guidning inom yoga där du kan ställa alla de frågor som Du har rörande din yoga och meditationspraktik. En utmärkt möjlighet att fördjupa och få mer förståelse över din egen yogapraktik. Önskar du rådgivning över zoom, kontakta Jenny.


YINYOGA

Söndagar jämna veckor kl. 18.00 (90 min)

På plats i Horndal eller via zoom


Alla nivåer. Yinyoga är en lugn yogaform där vi stannar en längre tid i varje position, 3-5 minuter, och tar hjälp av gravitationen för att slappna av, stretcha och öppna kroppens bindväv. De de flesta yinyogapositioner utförs sittandes eller liggandes med särskilt fokus på höfter och ländrygg, områden som är rika på bindväv och ofta lagrar fysiska och emotionella spänningar. Dessa spänningar kan vi lösa upp och frigöra genom yinyoga.

FLOWKLASS

Söndagar ojämna veckor kl. 18.00 (90 min)

På plats i Horndal eller via zoom


Medelnivå. Passar dig som känner de flesta grundläggande yogapositionerna. Klassen innehåller lekfulla vinyasaflöden för dig som vill utmana dig lite mer på yogamattan. Vi tar oss tid att utforska och träna extra på utmanande positioner och avslutar klassen med en peak pose. Givetvis erbjuds enklare varianter av svårare poser, men kom ihåg att även enklare varianter av positioner kan vara nog så utmanande! 

Kan du inte delta på yogaklasserna på plats i Horndal? Delta hemifrån via zoom!


"Vakna, mysfrukost och sen yoga! Kände mig som i en yogastudio med min musik och med datorn framför mig. En skön morgon utan att behöva stressa iväg och stressa hem. Underbar start på lördagen!


/Linnéa om att delta på Lördagsyogan via zoom